Te posode so namenjene  vsem tistim, ki v skrbi za svoje zdravje in okolje prisegajo na visoko kakovost materijalov in polnost okusov ter sledijo tradiciji. Primerne za gospodinjstvo in profesionalno uporabo, saj že dolgo slovijo svetovni ugled v najprestižnejših hotelih in restavracijah. Brez PTFE in PFOA škodljivih elementov, brez dodanih kemikalij.

Železo je 100% naravni mineralni material. Posoda ima na zunanji strani edinstven premaz iz čebeljega voska Mineral B element. Omogoča visoko segrevanje in tako popolno ohranitev vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Idealna je za pečenje in žar. Več kot jo uporabljamo, večja je njena funkcionalnost, ima namreč doživljenjsko garancijo.
Železo je zelo reaktiven material pri prenašanju toplote, zato upoštevajte naslednja opozorila, sploh pri uporavi na indukcijskih ploščah:
- Uporabljajte zmerno temperaturo,
- Ne vključujte funkcije BOOSTER,
- Ne pogrevajte/pregrevajte prazne posode.
Sledite tem navodilom, da preprečite poškodbe ali deformacije posode.

PRIPRAVA POSODE (SEASONING)
Vlijte 1 mm olja v posodo oziroma toliko, da pokrijete dno posode in začnite segrevati. Grejte tako dolgo, da se začne kaditi na posodi pa se pojavi temnejša plast. Potem zavrzite olje in obrišite posodo s papirnatimi brisačkami. S časom in uporabo se lastnosti posode Mineral B Element le izboljšujejo. Temnejša kot je posoda, manjše so možnosti sprijemanja.
UPORABA
Segrejte manjšo količino maščobe v ponvi, tako da bo vroča šele nato začnite s peko hrane, pokrijte in pečite 45s na vsaki strani. Potem zmanjšajte temperaturo in kuhajte po želji dalje. Ko končate, ne puščajte hrane v posodi.
ČIŠČENJE
Operite posodo z vročo vodo in krpo. Dobro obrišite. Po potrebi zagrejte kuhinjsko sol na vročem ognju za 2 minuti in obrišite s kuhinjsko krpo. Sol zatre ostanke hrane in uniči morebitne vonjave od prejšnje uporabe. Posodo vedno naoljite s papirnato brisačo in shranite za nadaljno uporabo.
OPOZORILA
Ne namakajte posode. Če prižgete hrano, uporabite gobico, da odstranite neželene delce. Nikoli ne perite v pomivalnem stroju, saj lahko povzroči rjavenje. Kuhanje kislih jedi (paradižnika, vina, limone) lahko povzroči bele madeže. Ponovite postopek s pregrevanjem soli, da jih odstranite.
Če se pojavijo sledi čebeljega voska na kuhalni plošči, jih odstranite z vpojno krpo, medtem, ko je še vroča.

Kavarna koncept store Ginger

Pobreška cesta 18, 2000 Maribor, Slovenija
Odpiralni čas ni znan

Železna posoda De Buyer mineral B o28cm

49€
Na zalogi
Te posode so namenjene vsem tistim, ki v skrbi za svoje zdravje in okolje prisegajo na visoko kakovost materijalov in polnost okusov ter sledijo tradiciji. Primerne za gospodinjstvo in profesionalno u...