Onesnaženje, prometni prah, listi in celo iztrebki ptic prispevajo k preprečevanju, da bi sončna svetloba dosegla sončne celice v sončnih panelih.
Več umazanije – manjša količina električne energije, ki jo bo vaša SE proizvedla. Medtem ko številni dejavniki vplivajo na količino električne energije, ki jo proizvajajo sončni paneli – je umazanija na sončnih panelih eden izmed največjih faktorjev, ki vpliva na proizvodnjo vaše SE. A hkrati tudi eden najlažje rešljivih problemov za večjo proizvodnjo vaših solarnih panelov.
Strokovnjaki se strinjajo, da umazane sončne celice ne proizvajajo toliko energije kot čiste plošče. Ta izguba lahko na nekaterih območjih znaša do 25%. Posamezni proizvajalci so poročali o izgubah tudi do višine 30% za nekatere stranke, ki niso nikoli očistile svojih panelov.


Vzdrževanje in čiščenje sončne elektrarne zajema:

  • Meritve AC  - Meritev na AC strani – meritve nevarnosti dotika in ozemljitev.
  • Meritve razsmernika – meritve DC  - Pregled razsmernika in diagnostike.
  • Čiščenje razsmernika in el. omarice  - Osnovno čiščenje, vizualni pregled povezav/stikov in čiščenje hladilnega sistema.
  • Čiščenje solarnih panelov z mehko vodo in original Kärcher tekoče čistilo RM780  - Čiščenje z sistemom iSolar 800.

    Cena vzdr. in čiščenje za MSE 11kW – 29kW   -   295 €
    Cena vzdr. in čiščenje za MSE 30-50kW    - 395 €
    Cena vzdr. in čiščenje za MSE nad 51kW   - po dogovoru* Cena pregleda s termo kamero dron/ročno je 75€ na pregled. **Prevoz na lokacijo ni vključen v ceno. Prevoz na lokacijo kamion 4×4 -< 7.5t in Hiab dvigalo 066D-4 FIDUO – 16m  je 0,59 €/km. Prevoz na lokacijo kamion 4×4 > 7.5t Hiab 245 E7 – 28m 0,89 €/km. Delovna ura Hiab dvigalo 066D-4 FIDUO – 16m 33€/h. Delovna ura Hiab dvigalo 245 E7 – 28m 59€/h. Cene ne vključujejo DDV.Visbia d.o.o.

Cigonca 73, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija
Odpiralni čas ni znan

Vzdrževanje in čiščenje sončne elektrarne do moči 11kW

199€
Na zalogi
Onesnaženje, prometni prah, listi in celo iztrebki ptic prispevajo k preprečevanju, da bi sončna svetloba dosegla sončne celice v sončnih panelih.Več umazanije – manjša količina električne energije, k...