Politika zasebnosti

 1. Uvodoma

  1. Namen tega dokumenta je informirati in seznaniti uporabnike spletne in mobilne platforme Prodajko z nameni in pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

  2. Upravljalec osebnih podatkov je FS d.o.o., z registriranim naslovom Ulica slovenske osamosvojitve 2, 2000 Maribor, Slovenija, davčna številka SI 97581208.

  3. V primeru, da imate v zvezi z uporabo te politike ali v povezavi z uveljavljanjem vaših pravic, ki izhajajo iz te politike, kakršnokoli vprašanje nas lahko kontaktirate na info@prodajko.si.

 2. Lastništvo baze podatkov

  1. Obveščamo Vas, da bodo vsi osebni podatki, ki ste nam jih zaupali prek spletne strani ali aplikacije shranjeni v podatkovni bazi, ki je v lasti Prodajko oziroma njegovega imetnika FS d.o.o.

 3. Katere vaše osebne informacije zbiramo?

  1. Za splošno uporabo in koriščenje storitev, katere ponujamo na Prodajko platformi ne zbiramo oziroma zahtevamo nobenih osebnih podatkov. Vsebino, ki je objavljena na Prodajko platformi lahko uporabljate tudi kot anonimni, neregistriran uporabnik. V primeru uporabe funkcionalnosti, ki so na voljo samo registriranim uporabnikom bomo od vas zahtevali naslednje podatke:

   o Za nemene registracije profile
   • E-mail naslov
   • Uporabniško ime
   • Željeno geslo

   Za opravljanje nakupov z opcijo dostave naročenih izdelkov na dom

   • Ime in priimek
   • Naslov
   • Kraj in poštna številka

   V primeru, da vpišete naslov za dostavo bo le-ta viden samo trgovcu pri katerem ste naročili izdelke in se uporablja izključno za namene dostave naročenega blaga. Ta podatek je za trgovca nujen, da lahko dostavi naročene izdelke.

   Zbiramo samo podatke, ki ste nam jih posredovali na enega izmed načinov, navedenega v teh pravilih in pogojih uporabe. Te informacije nam lahko posredujete preko naših storitev. Če ne želite razkriti svojih osebnih podatkov, ne boste mogli dostopati do določenih delov storitev (kot na primer opcija za nakup in prodajo izdelkov, izvedba naročil in ostale storitve, ki zahtevajo dodatne podatke) saj so določene storitve na voljo le registriranim uporabnikom.

  2. Neobvezni podatki

   Kot uporabnik lahko v svojem profilu vnesete tudi dodatne podatke, kateri bi vam lahko pomagali pri hitrejši prodaji vaših rabljenih izdelkov ali lažjemu brskanju po objavljenih malih oglasih in trgovinskih izdelkih. Ti podatki niso obvezni in jih lahko kot uporabnik vnesete povsem opcijsko. Tudi če kot uporabnik ne vnesete teh podatkov so vam na voljo vse funkcionalnosti, ki jih ponuja platforma Prodajko.

  3. Seznam neobveznih podatkov
   • Telefonska številka
   • V primeru, da vpišete tel. številko vas bodo lahko ostali uporabniki Prodajko platforme kontaktirali glede vaših objavljenih malih oglasov. V primeru, da nimate objavljenih nobenih malih oglasov bo vaša tel. številka skrita in ne bo vidna nikjer na Prodajko platformi.
   • Možnost kontaktiranja preko tel. številke
   • Tukaj lahko izberete ali želite, da se vaša telefonska številka prikaže ostalim uporabnikom ali ne. Gre za dodaten varnosten ukrep.
   • Datum rojstva
   • Opcijsko lahko vpišete vaš datum rojstva. Ta podatek lahko služi za prikazovanje relevantnih komercialnih oglasov znotraj Prodajko platforme. Ta podatek se uporablja samo od uporabnikov, ki so se hkrati z vpisom datuma rojstva strinjali tudi z uporabo tega podatka v oglaševalske namene.
   • Spol
   • Opcijsko lahko vpišete vaš spol. Ta podatek lahko služi za boljše segmentiranje prikazanih malih oglasov in trgovinskih izdelkov, ki so objavljeni na Prodajko platformi in bi lahko bili zanimivi za posameznega uporabnika. Ta podatek se uporablja samo od uporabnikov, ki so se hkrati z vpisom datuma rojstva strinjali tudi z uporabo tega podatka v oglaševalske namene.
   • Dovoljenje za pridobitev vaše lokacije
   • S pomočjo geolokacije vam lahko prikažemo aktualne male oglase in trgovinske ponudbe v vaši bližini. Pridobljeni lokacijski podatki se uporabljajo izključno v namene filtriranja prikaza aktualne ponudbe.
  4. Soglašate, da Prodajko preko mobilne aplikacije in spletne strani, pridobi vaše geolokacijske podatke in vam pokaže izdelke in male oglase, ki jih ponujajo uporabniki in trgovci blizu vas. Prodajko platforma bo vašo lokacijo uporabila le ob vaše strinjanju. V ta namen se vam ob prvem obisku strani oziroma zagonu aplikacije pojavi okno v katerem lahko dovolite uporabo vaše lokacije za namene prikazovanja aktualne vsebine v vaši bližini.

   Prodajko uporablja vašo lokacijo izključno za namene delovanja in prikazovanja lokacijsko vezane vsebine. V nobenem primeru ni nikomur (ne uporabnikom, ne upravljalcu platforme Prodajko) vidna vaša natančna lokacija. Vašo lokacijo prikažemo le ob vaših objavljenih malih oglasih in tudi tam ne prikažemo natančne lokacije temveč le območje premera 5 kilometrov v katerem se nahajate. To je ena izmed varnostnih ukrepov, da zagotovimo varno in brez skrbno uporabo naših storitev

   Prav tako soglašate, da Prodajko brezplačno uporabi vaše objavljene male oglase (vključno z naloženo fotografijo, sliko ali druge podatke – tudi ime in lokacija) za reklamne namene tudi na drugih socialnih medijih, Facebook oglasi, novice,.. Objavo teh informacij lahko uporabnik prekliče kadarkoli v pisnim zahtevkom, katerega pošlje na elektronski naslov info@prodajko.si vendar pa to lahko vpliva na možnosti uporabe aplikacije in storitev, ki jih ponuja Prodajko.

  5. Če prenesete našo mobilno aplikacijo, lahko iz vaše mobilne naprave zbiramo podatke, kot so model strojne opreme, operacijski sistem in različica in informacije mobilnega omrežja. Prodajko se zavezuje, da bo te podatke varoval skladno z zakonom o varstvu podatkov in jih uporabljal izključno v namene optimizacije, odprave napak in nadgradnje delovanja mobilne aplikacije.

 4. Vidnost vaših podatkov

  1. Upoštevajte, da v kolikor sodelujete oziroma uporabljate nekatere storitve (npr. objavljanje izdelkov), bodo širši javnosti interneta na voljo vaše uporabniško ime in vaše javne fotografije objavljenih izdelkov ter vaša prikazna slika. Svetujemo vam diskretnost ob uporabi teh storitev. Vaše razkrite osebne podatke lahko ostali uporabniki zabeležijo, kar lahko vodi do nezaželenih sporočil. Nismo odgovorni za varovanje informacij, ki jih razkrivate tretjim osebam prek naših storitev (npr. pošiljanje svoje telefonske številke drugemu uporabniku prek storitev). Glede na to, da uporabljate platformo, ki je na voljo drugim uporabnikom, ste sami odgovorni za objavljeno vsebino in natančnost ob vsakem času. Če želite urediti, spremeniti ali podatke izbrisati, sledite navodilom na naših storitvah.

 5. Informacije o piškotkih in povezanih tehnologijah

  1. Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. S pomočjo piškotkov lahko uporabnikom zagotavljamo optimalno uporabo vseh funkcionalnosti in boljšo uporabniško izkušnjo. Prodajko storitve vsebujejo piškotke. Piškotke lahko uporabljamo za delovanje same platforme Prodajko, objava malih oglasov, prikaz komercialnih vsebin in izvajanje analitike.Ta Pravila in pogoji uporabe pokrivajo piškotke, ki se uporabljajo z naše strani. Imate možnost, da bodisi sprejmete ali zavrnete uporabo piškotkov na spletni strani (če ste že registrirani pri nas ali ne), tako da kliknete se/ne strinjam na pojavnem oknu povezanem z uporabo piškotkov. Običajno lahko nastavite vaš brskalnik, da ne sprejema piškotkov. Vendar pa lahko zavrnjena uporaba piškotkov omeji dostop do nekaterih funkcij na spletni strani. Na primer, lahko imate težave pri prijavi ali uporabi nekaterih interaktivnih funkcij spletne strani. Piškotki, ki jih uporablja Prodajko platforma so razdeljeni v naslednje kategorije:

   • Obvezni piškotki
   • Ti piškotki so nujni za samo delovanje celotne platforme Prodajko. V kolikor se ne strinjate z uporabo le-teh nemudoma nehajte uporabljati naše storitve. V primeru, da ste že uporabnik in se ne strinjate s temi piškotki nam lahko pošljete zahtevo za izbris vašega uporabniškega računa na info@prodajko.si.
   • Analitika
   • Analitični piškotki se uporabljajo za anonimno spremljanje statistike obiska. Ta statistika in analitika je ključnega pomena za zgotavljanje odlične uporabniške izkušnje naših storitev kot tudi za razvoj izboljšav in novih funkcionalnosti.
   • Oglaševanje
   • Piškotki za namene oglaševanja se uporabljajo z namenom, da bi se vam prikazovali komercialni oglasi, ki bi vam lahko bili še posebej zanimivi.

   Ob prvem obisku spletne strani Prodajko boste morali označitis katerimi piškotki se strinjate. Vse spremembe boste lahko kadarkoli urejali in spreminjali preko vašega uporabniškega profila.

 6. Kako lahko dostopate, zbrišete ali spremenite informacije, ki ste nam jih posredovali?

  1. Vse podatke lahko urejate preko spletne strani www.prodajko.si tako, da se prijavite v svoj profil ali preko mobilne aplikacije Prodajko. Kadarkoli lahko uveljavljate svoje pravice do dostopa, popravka, izbrisa podatkov ali ugovarjate obdelavi osebnih podatkov tako, da pošljete pisno zahtevo na Prodajkov e-mail naslov: info@prodajko.si.

  2. V primeru, da uporabnik zahteva izbris njegovega uporabniškega računa bodo vključno z izbrisom vseh shranjenih osebnih podatkov izbrisane tudi vse ostale sledi, katere bi uporabnik lahko ustvaril na Prodajko platformi.

   Sem spadajo:

   • Objavljeni mali oglasi
   • Vsi klepeti, ki so bili opravljeni znotraj platforme
   • obvestila o opravljenih transakcijah in naročilih

  3. Izbris podatkov bo zavrnjen oziroma zakasnjen le v primeru, da se ugotovijo resnejše kršitve uporabnika, ki je zahteval izbris. Kot resnejše kršitve se smatrajo (povzročil finančno škodo ostalim uporabnikom ali trgovcem, izvajal ali objavljal goljufije in lažne objave, objavljal zavajajoče male oglase). V primeru ugotovitve resnejše kršitve so lahko osebni podatki posredovani ustreznim sodnim in pravnim organom republike Slovenije.

 7. Predanost, da zavarujemo zbrane osebne podatke

  1. Zavezujemo se, da bomo uporabljali le najnaprednejše varnostne ukrepe, potrebne za varnost in zasebnost osebnih podatkov. Nobena spletna stran ali internet pa ni popolnoma varna, zato Prodajko ne more zagotoviti, da do nepooblaščenega dostopa, vdora, izgube podatkov ali druge kršitve ne bo nikoli prišlo. Aplikacije in storitve uporabljate na lastno odgovornost. Prodajko vas poziva, da varujete svoje osebne podatke, tako da si zapomnite geslo in ga hranite na varnem mestu. Zavezujemo se, da v primeru nepooplaščenega dostopa, vdora ali izgubi podatkov nemudoma obvestimo uporabnike platforme Prodajko kot tudi pristojne organe.

 8. Kako dolgo se hranijo pridobljeni podatki

  1. Vsi osebni podatki, ki so potrebni ob izvedbi registracije kot tudi neobvezni podatki, ki jih vsak uporabnik opcijsko vpiše bodo hranjeni do preklica oziroma do zahteve po izbrisu s strani uporabnika. Vsi podatki so šifrirano in skrbno varovano shranjeni v podatkovni bazi, ki je v lasti podjetja FS d.o.o.

  2. Podjetje FS d. o. o. , ki je lastnik platforme Prodajko bo podatke o objavljenih malih oglasih hranilo 1 leto od zadnje deaktivacije posameznega oglasa s čimer se uporabnik strinja ob registraciji.

 9. Prenašanje vaših osebnih podatkov

  1. Za shranjevanje kot tudi za obdelavo osebnih podatkov bo morda potrebno, da se vaši osebni podatki prenesejo in/ali shranijo na destinacije izven vaše države stalnega prebivališča. S sprejemom teh pravil in pogojev, se strinjate s prenosom in skladiščenjem. Vsi podatki so shranjeni šifrirano in varovano.